Nieuwsbrief zondag 11 maart 2018

De kleine Samenspraak

Deze zondagsbrief is een wekelijkse uitgave van de ABG-parochie in Amsterdam-Oost

Zondag 11 maart 2018      4e zondag van de veertigdagentijd

Agenda

Dinsdag    13 maart 15.00 uur Doopviering door pater Marianus – AnnaBon
Vrijdag    16 maart 18.00 uur Vastenmaaltijd en bezinning in de AnnaBon

Pastor Leo Nederstigt

Kort geleden hoorde ik van de verzorging in het hospice waar pastor Leo verblijft dat hij veel bezoek krijgt. Pastor Leo is ernstig ziek en om hem niet te belasten is het noodzakelijk dat bezoek niet langer dan 5 à 7 minuten blijft. Dit wordt door de verpleging aangegeven. Ook is het ongewenst dat meer dan 2 mensen tegelijk bij hem zijn. Ik schrok toen de verzorging vertelde dat er bezoekers zijn die niet accepteren dat zij maar kort kunnen blijven. Er zijn er die 1 1/2 uur blijven!! Ik wil u met klem vragen zich aan de aanwijzingen van de verpleging te houden: hou uw bezoek aan pastor Leo kort, dus niet langer dan 5 à 7 minuten.

Namens het kerkbestuur, Paul Proost.

Oecumenische Vespers in de Muiderkerk

Op de woensdagen tot Pasen zijn er in de Muiderkerk oecumenische Vespers, van 19.30u tot 20.00u.

25 maart: Schipholwake

Op Palmzondag is het de beurt aan de kerken in Oost/Watergraafsmeer om de mensen die op Schiphol zijn vastgezet, omdat zij geen of onvoldoende geldige papieren hebben, te bemoedigen door biddend, zingend en wuivend rondom de gevangenis te lopen. De bus vertrekt om 13.30 uur vanaf de Muiderkerk, en brengt ons rond 16.00 uur daar terug. Voorafgaand bent u in de Anna-Bon tot 13.15 uur welkom voor een kop soep en ‘n broodje. Héél hartelijk welkom om dit jaar deel te nemen. Iets meebrengen? Doppinda’s (iets om handen hebben) en chocolade zijn zeer welkom.

Uitnodiging voor de vastenmaaltijden en activiteit na.

Zoals gebruikelijk in de Vastentijd hebben we weer een viertal maaltijden en aansluitend een activiteit georganiseerd. Dit jaar hebben we als thema de “vastendoeken” genomen. Deze doeken werden in de Middeleeuwen voor het altaar gehangen om de soberheid van de Veertigdagentijd te benadrukken. Tessa en Uschi zullen aan de hand van de evangelieteksten uit deze periode met de aanwezigen een vastendoek gaan maken. Ieders creatieve inbreng wordt heel erg gewaardeerd!

Start maaltijd: 18.00 uur in afwisselend de AnnaBon en de Gerardus

Start van het maken van het vastendoek: 19.00 uur

Afronding: 21.00 uur

Data en plaatsen:         16 maart in de AnnaBon, Tweede Oosterparkstraat 246

                                   23 maart in de Gerardus, Lombokstraat 2

De koks voor deze maaltijden willen graag weten hoeveel mensen mee-eten. Meldt u dus aan op de woensdag vóór de betreffende vrijdag bij:

Uschi Janssen, tel. 6681680, email: uschi.janssen@gmail.com

René van Eunen, tel. 6650070, email: abgparochie@gmail.com

U bent van harte welkom, mede namens de koks, Uschi Janssen en Tessa Koopmanschap

Op bedevaart naar Banneux

De eerste maanden van 2018 zijn al weer om. Voor de één een nieuw begin na misschien een zware tijd, voor de ander een moeizame start. Wat kan het dan mooi zijn om even bemoediging te krijgen, je verhaal te kunnen vertellen, andere verhalen over het leven te horen. Samen huilen, samen lachen. Wij willen u graag verwelkomen in het voorjaar van 4 t/m 8 mei. Wat een prachtige plek om te herdenken en wat een prachtige plek om dankbaar te zijn voor onze vrijheid is Banneux. In het najaar is de bedevaart van 24 t/m 28 augustus. De bedevaart duurt vijf dagen van vrijdag tot en met dinsdag. Wij halen u met de bus op bij opstapplaatsen om naar de eerste stop in Utrecht te gaan en daar koffie of thee te drinken. Dit is het verzamelpunt van alle bussen en hier ontmoet u uw medegasten en alle vrijwilligers van Bisdom Haarlem-Amsterdam. Daarna gaat de reis richting Soerendonk waar een broodmaaltijd wordt aangeboden om dan voldaan naar Banneux te vertrekken waar wij vijf volledig verzorgde dagen voor u klaar staan. Priesters, verpleegkundigen, arts en verzorgenden staan voor u klaar om u (daar waar nodig) te begeleiden en u vijf prachtige dagen te laten beleven en weer een beetje rust te vinden in dit hectische bestaan. Rolstoelen en rollators zijn aanwezig om een wandeling of uitstapje mogelijk te maken. De reis is ook geschikt voor minder validen en zieken. Een rolstoelbus is aanwezig. Op de terugweg stoppen wij wederom in Soerendonk om daar een heerlijke warme maaltijd te nuttigen en dat is ook de plaats waar wij afscheid van elkaar nemen en de reis naar huis verder gaat om u veilig en wel weer bij de opstapplaats te brengen. De kosten bedragen € 275,-. U kunt contact opnemen met Eva Onderwater via 0297-222208 of banneux.bisdomhaarlem@outlook.com. I.v.m. wisseldienst van Eva kunt u ook contact opnemen met: Ellen v/d Laan via 06-30918592. Mijn collega-vrijwilligers en ik hopen u te mogen verwelkomen. Els Rong

Met diaken Rob Mascini naar Rome

Van 11 t/m 16 juni ga ik met een kleine groep mensen naar Rome. Samen gaan we de stad bekijken en de heiligdommen bezoeken. Het is een oecumenische reis. We zullen ons laten inspireren door de oudste afbeeldingen van ons geloof. Het zijn prachtige mozaïeken en eeuwenoude fresco’s. Natuurlijk zullen we de paus ontmoeten en zullen we de eucharistie vieren in de Friezenkerk. We dwalen door de oude straatjes van de stad. We bezoeken de grote monumenten. En ik breng u naar de plekjes waar de gewone toeristen niet komen, het huisje van Petrus, zijn graf diep onder de sint Pieter, prachtige onbekende kerkjes en pleintjes. En natuurlijk rusten we uit op de terrasjes van de stad. Voor wie mij niet kent: ik ben diaken Rob Mascini van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Ik ken Rome goed omdat ik er vaak moest zijn voor mijn studie over de oudheid. Op zaterdag 7 april is er om 11.00 uur een info bijeenkomst. Deze wordt gehouden in het parochiehuis van de RK Kerk in Hoofddorp (Kruisweg 1071, 2131CT Hoofddorp). In verband met de koffie is het fijn als u zich van tevoren aanmeldt via robmascini@gmail.com of tel. 023-5291484). Op deze bijeenkomst kunnen we afspreken hoe we reizen en waar we logeren (meestal in een kloosterhotel). De prijs is afhankelijk van de grootte van de groep. Kijkt u ook op mijn website www.romereizen.one. Pastor Rob Mascini

Bedevaart in september naar Lourdes

Het huis voor de Pelgrim organiseert een Lourdesbedevaar van 11 tot en met 16 september 2018 vanuit de regio Haarlem-Amsterdam. Deze reis wordt begeleid door hulpbisschop Mgr. Jan Hendriks. Meer informatie: www.huisvoordepelgrim.nl en flyers of poster op de leesplanken in de kerken.

INTENTIES                  

Bestemming rondgang collectes Gerardus Majellakerk:

De eerste rondgang is voor de pastorale zorg in onze gemeenschap.

De tweede rondgang is voor het regioblad ‘Saamhorig’.

Onze zieken:

Pastor Leo ABG * Montse van den Emster ABG * Irish Khan AB * mevr. Erkamp AB * Dick Helman en zijn dochter Josina AB * Sandra File AB * mevr. Willy Verrijk-Tuin AB * Lenie Kooijman AB * Hermien Fosch AB * mevr. Bartes AB * Patricia Dongor G * Charles Dongor G * dhr. Zeegelaar G * mevr. Prins G * Lilian Schaken G * mevr. Bunck G * mevr. Banka G * Silvana Dongor G * mevr. Kramer G * Jun Tidula G * Jos Bakker G * dhr. J. Joye G * Leo Mangelmans G * Zora G * Guillermo van Geene G * Eduard Mangal G * en voor degenen die hen verzorgen.

Onze dierbare overledene:

Jetty Mangal *

Intenties zondag 11 maart Anna-Bonifatius

Wim, Han en Loek Moes * Elisabeth van Hees

Intenties zondag 11 maart Gerardus Majella

Voor Erica Breinburg voor een voorspoedig herstel * Henderik Bruinsma en Helena Johanna Bruinsma-de Ridder * Mariano Castillo * Gaudencio Balio * en voor al onze dierbare overledenen

 

Kopij voor de kleine Samenspraak graag uiterlijk inleveren vóór donderdag 10.00 uur!

Wilt u deze nieuwsbrief graag digitaal ontvangen, meld u zich dan aan via mail of telefoon.

Gerardus Majellakerk: Lombokstraat 2, 1094 AL Amsterdam. Tel. 020-6650070 / 06-14280882

Anna-Bonifatiuskerk, Tweede Oosterparkstraat 246, 1092 BV Amsterdam.

Mailadres: abgparochie@gmail.com / Website: www.abgparochie.nl

Rek.nr. NL 23 INGB 0003872331   Secretariaat is geopend op ma/wo/do van 09.30 tot 13.30 uur.