Vormseltraject 2024

Het vormsel is de “bevestiging” van het doopsel dat we hebben ontvangen. Je ontvangt de kracht van de Heilige Geest door zalving met het Heilige Chrisma (geparfumeerde olie) en de handoplegging. Iemand zalven is symbolisch kracht, macht en glans overdragen. Jezus wordt ook gezalfde genoemd.

De voorbereiding op het vormsel geschiedt door een aantal themabijeenkomsten. We nemen je mee op weg. Langs deze weg komen we allerlei vraagstukken tegen waar we mee aan de gang gaan. Met een bijbeltekst en leuke werkvormen gaan we deze vraagstukken beantwoorden.

Dit jaar wordt er voor de eerste keer een regionale Heilige vormseldag (moment) gehouden. De voorbereidingen is niet gezamenlijk, dat is niet te organiseren. De groep bestaat momenteel uit 11 kinderen uit Diemen, Oost en aantal begeleiders. En 9 kinderen uit Zuidoost en Duivendrecht en 2 jong volwassenen uit Zuidoost ook met aantal begeleiders. Op maandag 2e pinksterdag, 20 mei, doen zij hun Vormsel in de Petrus Banden te Diemen, de vormheer is Bisschop J. Hendriks, Pastoor Marianus, en diaken Patrick zullen mee concelebreren. We hebben een mooie groep vormelingen bij elkaar. 

Zit je op de middelbare school en heb je er zin in?

Meld je dan aan!

Vul het inschrijfformulier in en lever het in.

Liever eerst meer informatie? Vraag het aan pastor Marianus of aan Filomena.