Vastenactie 2018 Haïti

Vastenactie 2018 Haïti

Sinds jaar en dag is een van de pastores van ons Samenwerkingsverband, Theo Stiphout, betrokken bij onderstaand project van stichting Wereldouders (https://wereldouders.nl/) in Haïti. Voor Kerkbalans hebben wij in 2018 dit project gekozen.

Miljoenen kinderen, waarvan vele in Latijns-Amerika, moeten het stellen zonder ouderlijke zorg en een liefdevol gezin. Zij hebben geen liefdevolle thuisbasis, lijden honger, gaan niet naar school en werken om te overleven. Ze komen vaak al jong in aanraking met criminaliteit en geweld. Hun toekomstperspectief is een leven in armoede.

In familiehuis Kay St Hélène in Haïti wonen 434 kinderen tussen de 3 en 14 jaar als wees of verlaten door hun ouders. Op het terrein biedt elk huis onderdak aan vijftien tot twintig kinderen en hun twee verzorgers. De kinderen krijgen (medische) zorg, onderwijs én de kans om in een veilige omgeving met elkaar op te groeien.

Daarnaast verwelkomt de school op het terrein dagelijks 528 externe kinderen van wie de ouders het financieel niet makkelijk hebben. Tegen een kleine vergoeding kunnen ook zij toch naar school en krijgen ze dagelijks een gezonde maaltijd.

Het is ongelooflijk belangrijk dat we er op een verantwoorde manier voor kunnen zorgen dat alle kinderen dagelijks minimaal één voedzame maaltijd krijgen. Met een gevulde maag kunnen de kinderen zich ook beter concentreren op school. Betere schoolprestaties dragen uiteraard weer bij aan de toekomstperspectieven van de kinderen.

Een pick-up truck gezocht voor voedseltransporten in Haïti

Een wagen die de wegen in Haïti trotseert, de veiligheid van het personeel garandeert en er bovenal voor zorgt dat onze kinderen voldoende te eten krijgen. Normaliter rijdt er meerdere keren per week een pick-up truck in Haïti van het familiehuis in bergdorp Kenscoff 25 kilometer naar de markt in hoofdstad Port-au-Prince om eten in te slaan. De pick-up is oud en onbetrouwbaar en de hoge onderhoudskosten drukken enorm op het budget van het familiehuis. Sinds eind oktober rijdt deze pick-up definitief niet meer.

Helpt u mee?
De nieuwe pick-up die we op het oog hebben, is bestand tegen de slechte staat van de weg. Hij bevat bovendien voldoende capaciteit om al de benodigde etenswaren te vervoeren.

Deze Mitsubishi kost 53.271 euro. We hebben al een donatie ontvangen van 9.580  euro. Voor de resterende bedrag zoeken wij donateurs.

Wilt u ons helpen? Elke bijdrage is heel erg welkom!

U kunt u uw bijdrage overmaken op IBAN: NL60 INGB 0000 0011 71 t.n.v.  WereldOuders in Hilversum o.v.v. : “truck Haïti”