2018 Musical Esther

Een musical oefenen èn uitvoeren in één dag!

Deelnemende kinderen gezocht uit de kerken in Oost.

“Dat kan nooit,” is de eerste reactie van velen als ze horen dat theatergezelschap De Vliegende Speeldoos musicals in een dag oefent en uitvoert met een grote groep kinderen. En toch kan het! Zes professionals op het gebied van acteren, zang, dans, doceren en techniek, stomen in één dag bijna 60 kinderen van 4 t/m 12 jaar klaar voor een complete musical.

Doe jij ook mee op zaterdag 26 mei in de Hofkerk, Linnaeushof 94 in Amsterdam-Oost? Het oefenen van de musical begint om 10.00 uur* en de uitvoering om 16.00 uur. Neem vooral vriendjes en vriendinnetjes mee! Deelname is gratis.

De meeste kerken in Oost zijn betrokken bij dit initiatief van het Diaconaal Platform Amsterdam Oost.

De musical

De musical heet ‘Esther’. Het leven van de mooie Joodse Esther loopt helemaal anders dan ze had verwacht. De ene dag woont ze bij haar pleegvader Mordechai. De volgende dag wordt ze meegenomen om als kandidaat mee te doen in een soort wedstrijd: wie wordt de nieuwe vrouw van de meest machtige koning van de wereld: Ahasveros?

Tegen alle verwachting in, wordt Esther gekozen als de nieuwe koningin. En moet ze gaan wonen in het paleis van Perzië. Niet zo’n veilige plek voor een Joods meisje. Want Joden hebben vijanden in Perzië. Daarom houdt ze haar afkomst geheim. Ze heeft genoeg reden om bij de pakken neer te gaan zitten.

Maar dat gaat niet. Want opeens is er nog een veel groter gevaar. Haman.

Haman is de eerste minister en op een na machtigste man van het land. Hij wil Esthers familie en volk uitroeien en vaardigt daarvoor een wet uit van Meden en Perzen. Het Joodse volk is ten dode opgeschreven.

Alle Joden worden doodsbang. Wie zal nu nog iets kunnen doen?

Mordechai spoort Esther aan om haar volk te redden. Lukt het Esther en durft zij iets te doen om het lot van haar volk te keren?

Wil je meer informatie over de musical van 26 mei in de Hofkerk, of wil je je aanmelden, neem dan contact op via kindertoneel.oost@gmail.

Meer informatie over De Vliegende Speeldoos vindt u op www.devliegendespeeldoos.nl.

* De kleuters uit de groepen 1 en 2 worden om 12.30 uur verwacht.