Lezing op vrijdag 22 februari van mgr Antoine Audo sj uit Aleppo in Mozes en Aäronkerk

Mgr Antoine Audo

Op vrijdag 22 februari 2019 bracht mgr. Antoine Audo, de Chaldeeuws-katholieke bisschop van Aleppo in Syrië, een bezoek aan de Gemeenschap van Sant’Egidio in Amsterdam. Mgr. Audo hield een lezing over de situatie van de kerk in Syrië tijdens de oorlog en de hoop op vrede. Na afloop van de lezing nam hij deel aan het gebed voor de vrede van Sant’Egidio, waarin gebeden werd voor alle landen waar oorlog is.

De samenwerkende  christenen hebben grote indruk genaakt op de moslims door het wederopbouwwerk voor noodhulp, medische voorzieningen en ouderenzorg ook door te zetten en wijken waar uitsluitend moslims wonen, in plaats van in wraakzucht te blijven steken naar (extremistische) moslims)

De Nederlandse vertaling van de tekst van de lezing in te vinden onder deze link