Bedevaart Heiloo zaterdag 23 mei 2020

Het is een goede traditie geworden van de Anna Bonifatius en Gerardus Majella gemeenschap (ABG) om elk jaar, eind mei op bedevaart naar Heiloo te gaan, naar het Diocesaan Heiligdom: Onze Lieve Vrouw ter Nood. In het afgelopen jaar namen ongeveer 25 mensen deel aan deze bedevaartreis. Dit jaar gaan we op zaterdag 23 mei opnieuw daar naartoe, onder leiding van zr. Melina Polo,SSpS, Uschi Jansen en de ondergetekende. Wij nodigen alle parochianen van ons Samenwerkingsverband Clara en Franciscus parochie uit om mee te doen met deze activiteit.

Zoals iedereen weet dat Onze Lieve Vrouw ter Nood de grootste Mariale bedevaart plaats is van Nederland en is door de eeuwen heen bezocht door heel veel pelgrims uit alle delen van Nederland. In de voorhof van de kleine Genadekapel bevindt zich een water put met heilzaam water. Het water uit de put kan overgegoten en meegenomen worden. U moet daarvoor zelf een flesje vanuit huis mee nemen, als u dat wil.

Wij, als parochianen van Clara en Franciscus parochie zullen om 11.30 uur een eigen Eucharistieviering hebben o.l.v. de ondergetekende (P.Marianus ) in de kleine Genadekapel hebben en na een maaltijd met soep, de kruisweg van het Heiligdom lopen. De soep, koffie of thee zal iedereen zelf moet betalen bij een café of restaurantje (Oesdom), zoals afgelopen jaar gebeurd is. Neem u dan een paar botterhammen mee voor u zelf.

Als u mee wil gaan met deze bedevaartreis kunt u zich aanmelden bij het secretariaat van de ABG naar deze emailadres: abgparochie@gmail.com of bellen naar: 020-6650070 op woensdag en vrijdag in de week.

In de komende Saamhorig zullen de vertrektijden van de trein vanaf Amsterdam CS en terug bekend gemaakt worden. U bent welkom! Namens de Pastoraatsgroep van de ABG: P.Marianus Jehandut,svd.