Bijdrage aan synode vanuit het bestuur van het Samenwerkingsverband

Vanwege de synode in Rome in 2023 zijn er in februari en maart 2022 in allerlei groepen binnen onze parochie gesprekken (geweest). Hieronder de bijdrage vanuit het bestuur van ons samenwerkingsverband.

Citaat:
.… een positief denkbeeld te creëren dat de geesten verlicht, de harten verwarmt, en de handen versterkt …
(Paus Franciscus)

Bijdrage in statements:

• Zoals de geest waait bij Ajax: wanneer het team niet goed speelt, verliest het zijn aanhang. Een pleidooi voor een inspirerend team, lokaal en internationaal, waar mensen zich mee willen verbinden.
  • Het priesterschap en het celibaat zijn waardevolle deugden op basis van een persoonlijke keuze. Het voorganger schap dient toegankelijk te zijn voor vrouwen en mannen, dient intercultureel te zijn en dient aansluiting te hebben op maatschappelijke noden en ontwikkelingen.
  • Wij hebben een prachtige getuigenis te bieden. Een missionaire houding is daarbij op zijn plaats. De wereld kan wel wat meer Christus gebruiken. Daarbij gaat het om het accent op het menselijke contact, zonder tekort te doen aan het goddelijke.
  • Het gaat om het goddelijke te ervaren en je eigen ei kwijt te kunnen. Wanneer beide ervaringen binnen hetzelfde werk mogelijk zijn, is er een macht aan positieve energie.
  • Onbaatzuchtige inzet voor andere mensen is een prachtige ervaring. Deze inzet vanuit de kerk te doen overstijgt ook nog eens het eigenbelang. Wat houdt mensen nog tegen?
  • Alleen op basis van lokale warmte en inzet zijn grotere daden mogelijk. Het gaat dan om samen dingen te doen en samen dingen te ervaren op lokaal niveau, waarmee de onmisbare basis wordt gelegd voor het denken en doen van onze wereldkerk.

Een donderdagavond in 2022

Het parochiebestuur Clara&Franciscus

Amsterdam Oost, Diemen, Duivendrecht

Correspondentie:
Tim Stok
E-mail: secretariaat@hofkerk.amsterdam
Mobiel 06-42802827

error: Content is protected !!