Kerkgeschiedenis en Slavernij

Op zaterdag 8 oktober 2022 wordt in de Drie Stromen, Renswoudestraat 75 in Amsterdam-Zuidoost de Dag van de Nederlandse Kerkgeschiedenis gehouden. Het thema is “Kerkgeschiedenis en Slavernij”. Er zijn drie lezingen: Dr. Dienke Hondius spreekt overKerk en slavernij in het Nederlands koloniaal rijk: geschiedenis van het onderzoek en uitdagingen voor de toekomst”, dr. Martijn Stoutjesdijk heeft als onderwerpTwee zwart-witte dominees in de Nederlandse koloniën. Theologie en zendingswerk van Jan Willem Kals en Jacobus Capitein” en Ivonne van de Kar vertelt “Geschapen naar Gods beeld, levend in moderne slavernij. Zuster, waar is je zusje?”. In de middag zal er een historische wandeling zijn door Amsterdam-Zuidoost.

Vanwege het beperkt aantal plaatsen opgeven voor 19 september via kerkgeschiedenis@gmail.com

Meer informatie is te verkrijgen bij Christiaan Ravensbergen 06-38545779 en op de website: http://vnkonline.nl/agenda.html.

error: Content is protected !!