ABG-koor

ABG-koor

Het ABG-koor bestaat uit twintig enthousiaste zangers en zangeressen en staat nu al tien jaar onder leiding van dirigent Ina Kok. Regelmatig luistert ons koor in de Gerardus Majellakerk de zondagsviering van 10.30 uur op. In de afgelopen jaren is er al een behoorlijk repertoire opgebouwd van zowel Nederlandse gezangen als liederen in het Latijn, Duits, Engels, Frans en zelfs Zweeds. Meerstemmige missen (op de hoogtijdagen) en Gregoriaans worden niet geschuwd.

Dirigent Ina Kok

Wil je je (spreek)stem verbeteren? Kom zingen bij het ABG-koor!

Het is algemeen bekend dat door regelmatig te zingen je zangstem,  maar zeker ook je spreekstem voller en vaster wordt! Ook voor longen en ademhaling is regelmatig zingen uitstekend en … voor je humeur!

Bovendien: “Zingen is twee keer bidden”, zei Augustinus.

Wat weerhoudt je er daarom van om met een vaste regelmaat op de dinsdagavond ongeveer 1,5 uur mee te komen zingen met het ABG-koor in de Gerardus-Majellakerk?

Ik begin elke repetitie met oefeningen voor de stemvorming. Daarna studeren we de liturgische liederen voor de komende zondagen in en sluiten we af met mooie meerstemmige liederen uit ons veelzijdige repertoire dat zich alsmaar uitbreidt. Dit kunnen Nederlandse, Duitse of Latijnse meerstemmige missen zijn, of motetten in verschillende talen. Ook lichter repertoire zoals gospels, wereldlijke liedjes en ritmische canons komen aan bod.

Na afloop smeren we de kelen met thee en koffie en praten we gezellig na!

Ben je sopraan, alt, tenor of bas? Je bent van harte welkom om ons koor te komen aanvullen! In alle stemgroepen is er plaats voor nieuwe leden!

Kom gewoon een avond kijken!

Hartelijke groeten,

Ina Kok, dirigent

Het ABG-koor

Repetities: elke dinsdagavond van 19.00-ca. 20.30 uur

Plaats: Gerardus Majellakerk, Lombokstraat 2, 1094 AL. Amsterdam

Aanmelden: 020 6928532 (Ina Kok)(met antwoord apparaat)