Met alle parochies van  ons samenwerkingsverband naar Lourdes 6 t/m 14 oktober

In januari 2024 hebben de Nederlandse bisschoppen laten weten dat het mooi zou zijn om voorafgaand aan het heilig 2025 naar Lourdes te gaan als voor bereiding op dat heilig jaar in Rome

Als Clara & Franciscus willen wij hieraan graag gehoor aan geven. Samen met Pater Yan Asa  zijn wij in gesprek gegaan met Christoffel reizen. Een oude organisatie met nieuw elan. Zij organiseren sinds 2021 bedevaarten naar diverse plaatsen en dus ook naar Lourdes.

Wij reizen heen met een comfortabele nachtbus naar Lourdes en komen maandag rond de lunch in Lourdes aan. Op zondag 13 oktober vertrekken wij in een dag met de bus naar Nevers. Hier overnachten wij in het klooster waar Bernadette ligt opgebaard. Op maandag 14 oktober rijden wij dan verder naar Nederland.

Samen op bedevaart gaan is een levensreis, maar ook een mooie gelegenheid om elkaar beter leren kennen en zo samen onze samenwerking tussen onze parochies inhoud te geven. Met onze groep zijn wij in Lourdes, de plek waar Hemel en aarde elkaar raken. Een plek waar Maria aan Bernadette vertelde dat God de Vader ons lief heeft. Samen horen wij van de levensweg die Maria en Bernadette zijn gegaan. Misschien herkennen wij in hun weg door het leven onze eigen Levensweg? Die herkenning maakt deze parochiereis naar Lourdes bijzonder.

In Lourdes zullen wij samen optrekken met pelgrims uit Woerden en het Groene hart en uit Amstelveen en Bovenkerk. Naast ons eigen bedevaartprogramma zullen wij als een Nederlandse groep de Heilige Eucharistie aan de grot vieren. Tevens zullen wij deelnemen aan de processies en de internationale mis.

Iedereen kan aan deze reis deelnemen. Heeft u hulpmiddelen nodig als een rolstoel, rollator, dan kunt u deze in Lourdes lenen. Wilt u Lourdes op een ander manier beleven, dan kunt u mee om een rolstoel te duwen van iemand die minder mobiel is.

De kosten van deze 9 daagse geheel verzorgde reis op basis van volpension, tweepersoons kamer en 6 nachten in driesterren hotel Gloria  is € 945,00

In de komen de maanden gaan wij u uitgebreid informeren over deze mooie reis.

 Yan Asa – pater SVD

Bert Hilhorst, contactpersoon Christoffel reizen