Nieuwsbrief zondag 16 juni 2019

De kleine Samenspraak

Zondag 16 juni 2019                   Hoogfeest Heilige Drie-eenheid

Clara en Franciscusviering in de St. Urbanus

Op zondag 23 juni 2019 vindt er weer viering plaats voor onze gehele Uni Clara en Franciscus in de St. Urbanus kerk in Duivendrecht om 10.30 uur. U vindt de St. Urbanus aan de Rijksstraatweg 230 1115 AV te Duivendrecht. In verband hiermee zullen de Anna–Bonifatiuskerk en de Gerardus Majellakerk op deze dag 23 juni gesloten zijn. U bent zeer welkom in de St. Urbanus.

Pastor Jan Bus 50 jaar priester (op 28 juni 2019)

Pastor Bus kwam in 1979 naar onze parochie, met onder meer als opdracht de grote Bonifatiuskerk – die stond op de plek van het huidige Kastanjehof  – af te stoten en te zoeken naar een kleinere kerk- en ontmoetingsruimte.

Die ruimte is in 1982 gerealiseerd in de pastorie van de Bonifatiuskerk.  De “eerste steen” uit de grote kerk, herplaatst in de binnenmuur tussen de entree en de kerkzaal, getuigt daar nog altijd van.

Het was de bedoeling dat deze ruimte ca. 10, misschien 15 jaar zou bestaan. Dat is iets anders gelopen…Wie meer wil weten over de  periode waarin pastor Bus werkzaam was in onze parochie,  of over de 100 jaar daarvoor, lees het jubileumboekje Uit de geschiedenis van de St. Bonifatius, digitaal te vinden op de ABG-site, zie https://www.abgparochie.nl/wp-content/uploads/2018/04/Geschiedenis-Bonifatiuskerk-1882-1982-Volledig.pdf

Begin 90’er jaren is pastor Bus beroepen in Zaandam, en later in Alkmaar, waar mede door zijn inzet ook weer een bouwkundig hoogstandje ten uitvoer is gebracht. Hier werd geen kerk in de pastorie, maar de pastorie (i.c. werk-, vergader- en ontmoetingsruimtes) in de kerk ingebouwd! Pastor Bus, al enige tijd met emeritaat, is de laatste jaren getroffen door meerdere hart- en herseninfarcten. Die hebben helaas lichamelijk hun sporen nagelaten, waardoor het hem moeilijk valt de telefoon op te nemen, of mail te beantwoorden.

Wilt u pastor Bus feliciteren met zijn jubileum, stuur hem dan een kaart of briefje. Zijn adres: Pastor J.L. Bus, Jan Valkeringlaan 21, 1906 AS  Limmen. Ik weet zeker dat hij dit enorm zal waarderen, Amsterdam en de Bon hebben altijd een warm plekje in zijn hart gehouden.

Afwezigheid Pater Marianus Jehandut SVD

Pater Marianus is in de maanden juni, juli en augustus afwezig. Hij is voor familie bezoek naar Flores Indonesië.

In geval van nood kunt u pater Yan Asa SVD bereiken op telefoonnummer 0642294134

Sacramentsweek, Sacramentsprocessie 2019 Begijnhofkapel Amsterdam

Van donderdag 20 juni tot en met zondag 23 juni is er de Sacramentsweek. Deze gaat van start op donderdag 20 juni met de Sacramentsprocessie over het Begijnhof in Amsterdam, aansluitend aan de plechtige Eucharistieviering die begint om 17.30 uur. Hoofdcelebrant is mgr. J.W. Stam, rector van San Egidio in Amsterdam. Meer informatie: www.begijnhofkapelamsterdam.nl

Pieter van Wijlick, rector Begijnhofkapel en Aad van Ruiten, overste Sacramentijnen

Programma Sacramentsweek 2019

Donderdag 20 juni Sacramentsdag met Sacramentsprocessie

9.00 uur                  Gezongen Eucharistieviering

9.30 – 16.45  uur  Aanbidding van het H. Sacrament

17.30  uur              Plechtige Eucharistieviering, Hoofdcelebrant mgr.J.W. Stam, rector van San Egidio in Amsterdam. Aansluitend Sacramentsprocessie over het Begijnhof + afsluitend Lof in de kapel

Vrijdag 21 juni

9.00  uur                 Gezongen Eucharistieviering

9.30 – 16.45 uur   Aanbidding van het H. Sacrament

17.00 uur               Gezongen Eucharistieviering

Zaterdag 22 juni

9.00 uur                  Gezongen Eucharistieviering

9.30 – 17.20 uur   Aanbidding van het H. Sacrament, afsluitend met om 17.00 uur gezongen Vespers en plechtige zegen

Zondag 23 juni

10.00 uur                Eucharistieviering

12.30 uur                Aanvang Sacramentsprocessie Amsterdam vanuit de Onze Lieve Vrouwekerk, Keizersgracht 220

16.00 – 18.00 uur Aanbidding van het H. Sacrament, met om 17.40 uur gezongen Vespers en plechtige zegen, Begijnhofkapel

Secretariaat is gesloten op donderdag 20 juni, 27 juni en op vrijdag 21 juni.

Bestemming rondgang collectes 16 juni Gerardus Majellakerk :

De 1ste  rondgang: voor de pastorale zorg in onze gemeenschap.

De 2de  rondgang: voor het onderhoud van het orgel.

Montse van den Emster ABG * Gerard Pronk ABG *Irish Khan AB * mevr. Erkamp AB *  Dick Helman en zijn dochter Josina AB * mevr. Willy Verrijk-Tuin AB * Hermien Fosch AB *Patricia Dongor G * dhr. Zeegelaar G * mevr. Bunck G * Silvana Dongor G * mevr.Kramer G * Jun Tidula G * Leo Mangelmans G * Zora G * Guillermo van Geene G * Eduard Mangal G * de Heer Silva G * en voor degenen die hen verzorgen.

Onze overledenen

Francisca Jacoba Martha Prins – Wilms *

Zondag 16 juni Anna-Bonifatius

Pastor Leo Nederstigt * Willemien en Antoinette Willems van Dijk *

Zondag 16 juni Gerardus Majella

Voor vrede in de fam. Blyd en voor een goede gezondheid * Pastor Leo Nederstigt * Henderik Bruinsma en Helena Johanna Bruinsma-de Ridder * Marcia Abdelgawad-Hasselbaink * Ronald Hasselbaink * Lucién Doest * Martin Doest * Georgine Doest – Elshot * Overl. fam. Riley-Blyd * Ovel. Ouders Dieker-Sloot * Waclawa Kurman * Zdzislaw Kurman * Bernadus de Haas * en voor al onze dierbare overledenen

In geval van nood kunt u bellen met de parochietelefoon: 0642294134

Rek.nr. NL 23 INGB 0003872331   Secretariaat is geopend op wo/do/vr van 10.00 tot 12.00 uur.