Nieuwsbrief zondag 24 maart 2024

   De Kleine Samenspraak

Deze zondagsbrief is een wekelijkse uitgave van de ABG-parochie in Amsterdam-Oost
Mailadres: abgparochie@gmail.com / Website: www.abgparochie.nl
Rek.nr. NL 23 INGB 0003872331

Zondag 24 maart 2024  
Palmzondag van het Lijden van de Heer
Vieringen Goede Week en Pasen                               

Zondag24 maart10.30 uurPalmzondag Eucharistieviering met palmuitdeling, Gerardus, P. Kristoforus Alfrianto, SVD m.m.v. het ABG koor
Woensdag27 maart10.00 uurEucharistieviering  in de Kastanjehof, P. Marianus, SVD
Donderdag28 maart19.30 uurWitte Donderdag Plechtige Eucharistieviering ter herdenking van het Laatste Avondmaal, Gerardus, Pastor R. Huysmans
Vrijdag29 maart15.00 uurGoede Vrijdag Kruisweg, Gerardus, o.l.v. parochianen
Vrijdag29 maart19.30 uurAvondplechtigheden, Gerardus o.l.v. parochianen met kruisverering, waarvoor u zelf bloemen mee kunt nemen.
Zaterdag30 maart20.30 uurPaaszaterdag, Paaswake, Gerardus P. Kristoforus Alfrianto, SVD en Jaap van der Meij m.m.v. het ABG koor
Zondag31 maart10.30 uurHoogfeest van Pasen, Eucharistieviering, Gerardus, P. Marianus Jehandut, SVD en Diaken Patrick Gunther m.m.v. het ABG koor
Maandag1 april10.30 uurTweede Paasdag, Eucharistieviering, Gerardus, P. Bert Wooning, SVD

Agenda

Woensdag3 april10.00 uurEucharistieviering  in de Kastanjehof, P. Marianus, SVD
Vrijdag5 april09.00 uurEucharistieviering, Gerardus, P. Marianus, SVD
Zondag7 april10.30 uur2e zondag van Pasen, Woord en Communieviering, Gerardus, Cees de Haan m.m.v. het ABG koor
Woensdag10 april10.00 uurWoord en Communieviering  in de Kastanjehof, Uschi Janssen
Vrijdag12 april09.00 uurEucharistieviering, Gerardus, P. Marianus Jehandut, SVD
Zondag14 april10.30 uur3e zondag van Pasen, Eucharistieviering, Gerardus, P. Bert Wooning, SVD

Mededelingen

Bestemming Collecte bij de Paaswake, op 1e en 2e Paasdag

De collecte bij de Paaswake en op 1e en 2e Paasdag bestemd is voor onze Vastenactie voor waterleiding op Timor.

Goede Vrijdagavond, intenties en bloemenhulde

Het is een mooie traditie om in het bijzonder op Goede Vrijdag nadrukkelijk onze noden voor de Heer te brengen. Het is de dag dat het lijden en de dood van Jezus centraal staat. Hij is onze bondgenoot en lotgenoot. Hij heeft meegemaakt wat ieder van ons overkomt. Waar kunnen wij beter terecht?

In de vrijdagavond-viering op Goede Vrijdag willen wij graag onze hoop en vertrouwen in God uitdrukken en tegelijkertijd Hem voorleggen wat er in ons leeft aan zorgen, pijn en verdriet.

In de garderobe van de Gerardus liggen vanaf Palmzondag kaartjes waarop u anoniem kunt schrijven waar u zich zorgen om maakt, waar u verdrietig om bent of aan welke mensen u speciaal wilt denken of voor wilt bidden.

De geschreven kaartjes kunt u Goede Vrijdagavond meenemen naar de viering in de Gerardus of op een eerder moment in het daarvoor bestemde mandje doen in de garderobe of op enig moment afgeven. Zo bevelen wij onze eigen kruisweg en de weg die anderen moeten gaan aan bij de Heer en hopen er samen kracht uit te putten. Ook kunt u op Goede Vrijdagavond het kruis vereren met bloemen, met een handkus, een buiging of anderszins. De bloemen worden na de viering herschikt en gaan dan deel uitmaken van de versiering met Pasen. De bloemenhulde is dus in de avondviering en niet zoals de AnnaBon gewend was bij de Kruisweg in de middag.

In de garderobe ligt nog een los artikeltje over de huidige Kruisweg zoals eerder in de Samenspraak is gepubliceerd.

Laten we er samen een inspirerende Goede Vrijdag viering van maken. De Heer nodigt ons daartoe uit.

Ben Dieker

Begin van de zomertijd op eerste Paasdag

In de nacht van zaterdag 30 maart naar zondag 31 maart begint de zomertijd. De klok gaat dan 1 uur vooruit. Hopelijk denkt u eraan anders komt u op eerste Paasdag een uur te laat in de kerk.

Inzamelactie kleding en schoenen voor versterking basisonderwijs

Op zaterdag 20 april a.s. kunt u in Amsterdam kleding en schoenen inleveren bij de Gerardus Majellakerk aan de Lombokstraat 2. De vrijwilligers zijn van 10.00 tot 12.00 uur aanwezig om de goederen in ontvangst te nemen. Uw donatie komt ten goede aan het onderwijsproject van Cordaid in het Shabee Sombo district (Ethiopië)

Onderwijs is het machtigste wapen dat je kunt gebruiken om de wereld te veranderen, het biedt toekomst.

Het krijgen van kwalitatief goed onderwijs is de beste manier om mensen uit extreme armoede te helpen. Kinderen die onderwijs krijgen kunnen hun eigen leven, maar ook dat van hun kinderen, aanzienlijk verbeteren. Ze krijgen zicht op het creëren van een betere toekomst en te ontsnappen aan de armoedecirkel. Met uw donatie keren we het tij voor deze kinderen en kunnen we in het Shabee Sombo district kinderen kwalitatief goed onderwijs bieden en hoop geven op een betere toekomst.

Inzamelactie in uw regio zijn werkelijk onmisbaar. Mogen wij ook dit voorjaar weer op uw hulp rekenen?

Wat mag u allemaal inleveren?

Om bovenstaande doelstellingen te bereiken, mag u behalve uw donatie van kleding en schoenen ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), laken, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken inleveren. Graag separaat van de kleding verpakt in een gesloten plastic zak. Onze vrijwilligers nemen geen gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden aan.

Aanvullende informatie

Wilt u meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie of wilt u misschien zelf als vrijwilliger aan de slag? Kijkt u dan eens op www.samskledingactie of neem gerust contact met ons op!

Telefoonnr. 088 20 80 100.

Hartelijk dank voor u donatie en graag tot ziens!

Bestemming collecte  24 maart  2024 ABG-parochie

Voor de pastorale zorg in onze gemeenschap.
Collecte is het symbol van uw dankbaarheid voor alles wat u van God hebt ontvangen. 
Dank voor  uw bijdragen.

INTENTIES

Onze zieken

Hiltrud Janssen * Irish Khan AB * Alma Gunsing AB * Thea Leysner AB * Maritza Isenia AB * mevr. Burke AB.

Mevr. Huls- Akker G * Norma Burgzorg G * Jennifer Harrefelt G * Ynskje Tirro G * Jun Tidula en Gloria Tidula G * Eduard Mangal G * Marcia en Milli Heimans G * Moeder Ilse G * Willem van Brussel G *  Prim Jankipersad G * Esseline Raalte G * Muriël Corte ( voor beterschap na de operatie) G * en voor degenen die hen verzorgen.

Intenties 24 maart  2024 ABG-parochie

Voor een familie om vrede en een goede harmonie * Pastor Leo Nederstigt *  Henderik Bruinsma en Helena Johanna Bruinsma – de Ridder * Marcia Abdelgawad – Hasselbaink * Malden Hasselbaink * Ronald Hasselbaink * Luciën Doest * Martin Doest * Georgine Doest-Elshot *  Prakash Dalloesingh * Mariano Castillo en Cresencia Castillo * Gaudencio Balio en Arcadia Balio * en voor al onze dierbare  overledenen.

Intenties donderdag 28 maart 2024 Witte Donderdag ABG-Parochie

Voor een familie om vrede en een goede harmonie * Overleden ouders Kiebert – de Jong *  Henderik Bruinsma en Helena Johanna Bruinsma – de Ridder * Prakash Dalloesingh * Mariano Castillo en Cresencia Castillo * Gaudencio Balio en Arcadia Balio * en voor al onze dierbare  overledenen.

Bestemming collecte  bij de Paaswake, op 1e en 2e Paasdag ABG-parochie

Voor onze Vastenactie voor waterleiding op Timor.
Collecte is het symbol van uw dankbaarheid voor alles wat u van God hebt ontvangen. 
Dank voor  uw bijdragen.

Intenties zaterdag 30 maart 2024 Paaswake  ABG-parochie

Voor een familie om vrede en een goede harmonie * Hilda Coutinho-Post *  Henderik Bruinsma en Helena Johanna Bruinsma – de Ridder * Marcia Abdelgawad – Hasselbaink * Malden Hasselbaink * Ronald Hasselbaink * Luciën Doest * Martin Doest * Georgine Doest-Elshot *  Prakash Dalloesingh * Mariano Castillo en Cresencia Castillo * Gaudencio Balio en Arcadia Balio * en voor al onze dierbare  overledenen.

Intenties zondag 31 maart 2024 Hoogfeest van Pasen  ABG-parochie

Voor een familie om vrede en een goede harmonie * Pastor Leo Nederstigt * Pastor Joop Stam * Dick van Schaik * Hilda Coutinho-Post *  Henderik Bruinsma en Helena Johanna Bruinsma – de Ridder * Marcia Abdelgawad – Hasselbaink * Malden Hasselbaink * Ronald Hasselbaink * Luciën Doest * Martin Doest * Georgine Doest-Elshot *  Prakash Dalloesingh * Mariano Castillo en Cresencia Castillo * Gaudencio Balio en Arcadia Balio * en voor al onze dierbare  overledenen.

Intenties maandag 1 april 2024 Tweede Paasdag  ABG-parochie

Voor een familie om vrede en een goede harmonie * Henderik Bruinsma en Helena Johanna Bruinsma – de Ridder * Marcia Abdelgawad – Hasselbaink * Malden Hasselbaink * Ronald Hasselbaink * Luciën Doest * Martin Doest * Georgine Doest-Elshot *  Prakash Dalloesingh * Mariano Castillo en Cresencia Castillo * Gaudencio Balio en Arcadia Balio * en voor al onze dierbare  overledenen.

Intenties vrijdag 5 april 2024  ABG-parochie

Overleden familie van Raan-Aafjes * en voor al onze dierbare  overledenen.

In geval van nood kunt u bellen met de parochietelefoon: 0648954567
Kopij voor de kleine Samenspraak graag uiterlijk inleveren vóór woensdag 10.00 uur!
Wilt u deze nieuwsbrief graag digitaal ontvangen, meldt u zich dan aan via mail of telefoon.
Gerardus Majellakerk: Lombokstraat 2, 1094 AL Amsterdam.
Tel. 020-6650070 (secretariaat).
Anna-Bonifatiuskerk, Tweede Oosterparkstraat 246, 1092 BV Amsterdam.
Mailadres: abgparochie@gmail.com / Website: www.abgparochie.nl
Rek.nr. NL 23 INGB 0003872331
Secretariaat is geopend op vrijdag om 10.00-12.00 uur