Stilte activiteit en Vesperviering in de Advent

Stilaan is er een traditie gegroeid, dat er zowel in de Adventstijd als in de Vastentijd op een zaterdagmiddag een Vesper wordt gehouden. We komen samen in het derde Adventsweekend op zaterdag 10 december 2022, in de Martelaren van Gorcumkerk aan het Linnaeushof.

In de donkerste tijd van het jaar gaan wij het feest van het Licht vieren.

“Levenslicht” is het thema van deze Vesper. Hij/zij zag het levenslicht’ kan er worden gezegd bij een geboorte. ‘Iets komt aan het licht’, zeggen we als er iets wordt onthuld dat eerst verborgen werd gehouden. ‘In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen’ schrijft de evangelist Johannes in zijn weergave van het kerstevangelie. De voorbereidingsgroep heeft dit jaar een mooi programma samengesteld rondom dit thema.

Frank de Haas verzorgt de meditatie en cantores van de LWM o.l.v. Godfried Jansen verzorgen de muzikale bijdrage.

De Vesper begint om 16.30 uur

Voorafgaand aan de Vesperviering kunt u weer een meditatieve omgang lopen in de kerk.

Dit keer willen wij u meenemen in het Rozenkrans geheim, de Geheimen van het Licht (Doop van Jezus in de Jordaan; Openbaring van Jezus op de bruiloft van Kana; Jezus’ aankondiging van het Rijk Gods; Gedaanteverandering van Jezus op de berg Tabor; Jezus stelt de eucharistie in tijdens het Laatste Avondmaal).

U loopt langs 5 mooie plekken in de kerk, waar u stilstaat bij deze geheimen en uw zintuigen, horen, zien, voelen, ruiken en proeven, worden geprikkeld. Met behulp van een handleiding loopt u op eigen gelegenheid. Voor de rondgang heeft u ongeveer 45 minuten nodig.

Nieuwsgierig geworden?

U bent vanaf 15.00 uur van harte welkom!

Wilt u in alle rust de rondgang doen, wees dan op tijd.

Namens Janet van Dordrecht en Mariëtte Hilhorst- stilte activiteit

We sluiten de viering af met een heerlijke soep en een broodje. Voor deelname vragen wij een eigen bijdrage.

​Voor zowel de stilte-activiteit als de Vesper bent u van harte welkom.

Graag tot ziens!

Namens de Pastoraatsgroep, Janneke de Bruin