Vastenactie 2020 Mindoro Filipijnen

Mindoro is een eiland in de Filipijnen, opgedeeld in twee provincies: Oostelijk en Westelijk Mindoro. Ons Vasten-Project 2020 richt zich op Roxas, in Oostelijk Mindoro.

Hier wonen de Mangyans, een inheemse volk dat uit acht etnische groepen bestaat met elk een eigen naam, taal en gewoontes. Onze zusters SSpS en onze paters SVD werken hier samen aan de ontwikkeling van drie etnische groepen: Hanunoo, Bangun en Tao Buhid.

Het doel van dit project is de alfabetisering van de jeugd van 12 tot 18 jaar op de Roxas Middelbare School. Met dit project bereiken wij momenteel 17 jongens en 21 meisjes. De SSpS en de SVD hebben hier een internaat gebouwd, waar zij van maandag t/m vrijdag wonen. In het weekend gaan ze terug naar hun huis of familie, ver weg in de bergen.

De opbrengst van de inzameling is voor het internaat: voor de maaltijden, schoolbenodigdheden en andere onkosten zoals activiteiten op school. De dagelijkse maaltijden kosten de zusters bijvoorbeeld 500 euro per maand voor de hele groep. Het geld dat door de locaties Anna Bonifatius, Gerardus Majella en de Urbanus wordt ingezameld, gaat naar bovenstaand project. Uw gift kunt u overmaken op banknummer: NL 23 INGB0003872331 t.n.v. R.K. Parochie ABG o.v.v. Vastenactie 2020

Zuster Melina SSpS